
به نوشته روزنامه واشینگتن پست؛ «جنگ درونى در ميان سياستمداران عمدۀ جمهورى اسلامى، روند كلى تصميم گيرى را فلج كرده و تمام تصميم هاى مهم دولت به مرافعه و كشمكش انجاميده است.»
۱۳۸۸/۰۹/۱۵
در آستانۀ روز ۱۶ آذر ماه ؛ روز دانشجو، رسانه هاى بين المللى توجه خود را به تازه ترين نمايش قدرت مردم و تهديدهاى مقام هاى دولتى براى سركوب آن معطوف كرده اند.
روزنامه «واشينگتن پست» در شماره ويژه روز؛ يك شنبه [پانزده آذر ماه] در اين زمينه نوشته است كه طرفداران حكومت اسلامى به رهبران رژيم، اصرار مي ورزند تا در برخورد با مخالفان، سياست نرمش و بردبارى پيشه كنند، ولى وخامت اوضاع به اندازه اى است كه على لاريجانى؛ رییس مجلس اسلامى، گفته است: «اميدوارم، خداوند خودش كارها را رو براه كند.»
واشينگتن پست از قول سياست پيشگان كنونى ايران مى نويسد: «سركوب وحشيانه مردم توسط نيروهاى امنيتى، حتی تظاهر كنندگانى را هم كه با جمهورى اسلامى مخالفتى ندارند، به مخالفان سر سختى بدل مى كند كه خواهان سر نگونى رهبران آن هستند.»
این روزنامه آمريكایی، نگرانى عميق اين سياست پيشگان جمهورى اسلامى را چنين بازتاب داده است كه «آنان، از آينده به وحشت افتاده اند و مصرانه از پرزيدنت محمود احمدى نژاد و ساير مقام هاى بالاى رژيم مى خواهند كه هرچه سريع تر با مخالفان سياسى، به مصالحه اى دست يابند.»
منظور از مخالفان سياسى، آن چنان كه واشينگتن پست از قول امير محبيان؛ يكى از مقام هاى پيشين نوشته است، اصلاح طلبان هستند كه حدود يك صد تن از آنان، به دنبال رويدادهاى پس از انتخابات خرداد ماه گذشته، دستگير شدند.
به نوشته واشينگتن پست؛ اختلاف ها نه تنها بر سر سياست سركوب و برخورد با رقيبان سياسى، بلكه عرصۀ سياست خارجى را نيز در بر گرفته كه ناكامى در ارائۀ پاسخى به معاملۀ اعتماد ساز آژانس بين المللى انرژى اتمى از آن جمله است؛ معامله اى كه محمود احمدى نژاد به پشتيبانى و دفاع از آن پرداخت ولى ساير بازي گران قدرت، آن را مردود شمردند.
«مشكل كنونى گسترش خواهد يافت»
ماه گذشته، سعيد ابوطالب؛ نمايندۀ پيشين مجلس اسلامى كه قبلا از احمدى نژاد جانب دارى مى كرد، در روزنامۀ اعتماد نوشت: «مشكل كنونى با گذشت زمان حل نخواهد شد، بلكه بر عكس، گسترش خواهد يافت.»
واشينگتن پست با اشاره به حمله هایی كه از ارديبهشت ماه گذشته عليه آيت الله على اكبر هاشمى رفسنجانى و خانوادۀ او به اتهام فساد و ارتشاء آغاز شده، نوشته است كه اين حمله ها و واكنش هاى رفسنجانى موجب شد كه اختلاف ها در ساختار حكومتى از پرده برون افتد.
اين جنگ درونى در ميان سياستمداران عمدۀ جمهورى اسلامى، روند كلى تصميم گيرى را فلج كرده و تمام تصميم هاى مهم دولت به مرافعه و كشمكش انجاميده است.
«خداوند خودش كارها را رو براه كند»
ستيزه جویی هاى پى در پى مقام هاى رسمى، موجب شكوۀ آيت الله على حامنه اى شده و رهبر جمهورى اسلامى با حمله به آن چه كه وى آن را «شايعه پراكنى» ناميده، خواستار پايان يافتن فضاى آشفته در كشور شده است.
با اين حال، واشينگتن پست با اشاره به خود دارى احمدى نژاد و رفسنجانى از حضور در مراسم موسوم به «روز وحدت» در مجلس، از قول على لاريجانى؛ رییس مجلس شوراى اسلامی، نوشت: «اميدوارم، خداوند خود كارها را رو براه كند.»
واشينگتن پست مى افزايد كه نقطۀ بعدى اشتعال مى تواند تظاهرات روز دو شنبه باشد. تظاهراتى كه مقام هاى دولتى هشدار داده اند، آن را تحمل نخواهند كرد.
غلامحسين محسنى اژه اى؛ دادستان كل جمهورى اسلامى، در تلويزيون دولتى تهديد كرده كه رژيم از این پس، با هر گونه اقدامى كه سيستم را مختل كند، بى رحمانه برخورد خواهد كرد.
واشينگتن پست در پايان، اظهار نظر سعيد ابوطالب؛ نماينده پيشين مجلس اسلامى را بازتاب داده كه گفته است: «برندۀ انتخابات بايد حق تظاهر كنندگان را به رسميت بشناسد و به منتقدان خود گوش كند و گرنه ما با بحران بزرگترى رو برو خواهيم شد.»
No comments:
Post a Comment