Tuesday, November 17, 2009
درخواست ۱۰۹ سازمان حقوق بشری برای محکوم کردن «نقض حقوق بشر» در ایران
قرار است به زودى کانادا قطعنامه اى را در مجمع عمومى سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر در ایران به راى گیرى بگذارد.
۱۳۸۸/۰۸/۲۵
بیش از یک صد سازمان طرفدار حقوق بشر در سراسر جهان با ارسال نامه اى به هیات هاى نمایندگى و وزراى امور خارجه کشورهاى عضو سازمان ملل متحد، از آن ها خواسته اند که از قطع نامه مجمع عمومى در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران پشتیبانى کنند.
بر اساس گزارش «کمپین بین المللى حقوق بشر در ایران»، ۱۰۹ سازمان مستقل طرفدار حقوق بشر و فعال در حوزه جامعه مدنى از سراسر جهان، روز بیستم آبان ماه با ارسال نامه اى خطاب به هیات هاى نمایندگى و وزراى امور خارجه کشورهاى عضو سازمان ملل با اشاره به «نقض گسترده حقوق بشر» در ایران به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهورى خرداد ماه، خواستار توصیه آن ها به جمهورى اسلامى ایران «براى رعایت حقوق مردم ایران در چار چوب قوانین بین المللى» شده اند.
علاوه بر سازمان هاى سر شناس طرفدار حقوق بشر در جهان مانند سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر و کمیسیون بین المللى قضات، سازمان ها و گروه هاى فعال از چهل کشور جهان نامه مورد اشاره را امضا کرده اند.
انتظار مى رود، شمار دیگرى از سازمان ها و گروه هاى طرفدار حقوق بشر این نامه را امضا کنند.
قرار است به زودى کانادا قطع نامه اى را در مجمع عمومى سازمان ملل متحد در مورد نقض حقوق بشر در ایران به راى گیرى بگذارد.
در این قطع نامه که سازمان هاى طرفدار حقوق بشر خواستار حمایت کشورها از آن شده اند، موارد گوناگون نقض حقوق بشر در ایران از جمله اعدام ها و به ویژه اعدام نوجوانان، سنگسار، سرکوب فعالان حقوق زنان، تبعیض علیه اقلیت ها، و محروم ساختن شهروندان ایرانى از حقوق اولیه مدنى و سیاسى، مورد به مورد ذکر شده است.
اغلب سازمان ها و گروه هاى حقوق بشرى که خواستار محکومیت نقض حقوق بشر در ایران شده اند، از کشورهاى خاور میانه و آفریقا مانند مصر، فلسطین، لبنان، سوریه، آفریقاى جنوبى، کنگو، اوگاندا و نیجریه هستند.
در بخشى از نامه این سازمان ها خطاب به هیئت هاى نمایندگى کشورهاى عضو سازمان ملل با اشاره به وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران آمده است: «این امر فورى ترین موضوع اخلاقى و یک وظیفه براى جامعه بین الملل است که به دولت ایران تاکید کند که معیارهاى مشترک حقوق بشرى باید رعایت شود.»
در این نامه هم چنین نسبت به «کشتار مردم در تظاهرات مسالمت آمیز، بازداشت هاى خود سرانه، تجاوز، و بد رفتارى در زندان، و برگزارى دادگاه هاى نمایشى» ابراز نگرانى شده است.
یاپ سو سنگ؛ مدیر اجرایى مجمع آسیاییى حقوق بشر و توسعه با اشاره به درخواست سازمان هاى طرفدار حقوق بشر براى محکومیت نقض حقوق بشر در ایران گفته است: «ما از دولت ایران مى خواهیم که تمایل واقعى خود را براى بهبود وضعیت نشان داده و به دعوت نامه خود از گزارشگران ویژه سازمان ملل احترام بگذارد وشرایط را براى باز دید ناظران مستقل به منظور تحقیق و تفحص در مورد همه ادعاهاى مربوط به نقض حقوق بشر فراهم کند».
آیولان اوبزدچیکووا؛ از فعالان جنبش حقوق بشر جوانان در روسیه نیز در این باره گفته است: «ما از دولت هاى خود مى خواهیم که به دولت ایران براى پایان دادن به خشونت ها علیه مردم خود پایان دهد.»
سازمان هاى طرفدار حقوق بشر هم چنین خواستار آن شده اند که مسئله نقض حقوق بشر در ایران به ویژه پس از انتخابات ریاست جمهورى و سرکوب تظاهرات آرام معترضان نسبت به نتایج آن به طور ویژه مورد بررسى قرار گیرد.
موآتاز الفیجرى؛ مدیر کل موسسه مطالعات حقوق بشر قاهره، با اشاره به «نقض گسترده حقوق بشر» در ایران گفته است: «باید دانست، هنگامى که از ایران صحبت مى شود، دنیا تنها نگران برنامه هسته اى این کشور نیست. ما عمیقاً نسبت به بد رفتارى دولت ایران با مردم این کشور نگرانیم و از دولت ها و سازمان ملل متحد مى خواهیم، بیشتر به این امر توجه کنند.»
در بخشى از نامه سازمان هاى طرفدار حقوق بشر در این زمینه آمده است: « جامعه بین الملل در حالى که توجه خود را به سایر موضوعات نگران کننده در رابطه با ایران معطوف کرده است، باید نشان دهد که مردم ایران که از حقوق بنیادین بشر محروم هستند، فراموش نخواهند شد.»
۱۰۹ سازمان و گروه طرفدار حقوق بشر در جهان در پایان نامه خود خطاب به هیئت نمایندگى هاى کشورهاى عضو سازمان ملل چنین آورده اند: «از شما مى خواهیم، از قطع نامه مجمع عمومى که در آن مسیر رعایت ارزش ها و معیارهاى حقوق بشر که سازمان ملل متحد به خاطر آن بوجود آمده، به ایران نشان داده شده است، حمایت کنید.»
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment