Monday, November 30, 2009

«واگذاری تامین امنیت خلیج فارس به نیروی دریایی سپاه»


بر اساس گزارش سرویس اطلاعاتى نیروى دریایى ارتش آمریکا، جمهورى اسلامى به منظور رویارویى با حملات احتمالى تغییراتى در ساختار نیروى دریایى خود داده و مسئولیت تامین امنیت خلیج فارس را به یگانه اى دریایى سپاه پاسداران واگذار کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سرویس اطلاعاتى نیروى دریایى آمریکا به تازگى در گزارشى از وضعیت نیروى دریایى ایران آورده است که تمرکز قایق هاى تهاجمى تندرو و موشک هاى کروز مستقر در خلیج فارس و تنگه هرمز در دست یگانه اى دریایى سپاه پاسداران امکان عملى ساختن راهبرد دفاعى چند لایه را براى نیروهاى دریایى ایران بیشتر مى کند.

بر اساس این گزارش، نیروى دریایى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى در سال هاى اخیر با بهره گرفتن از جنگ افزارها و فنآورى های چینى، ایتالیایى و کره شمالى قابلیت هاى خود را توسعه داده و در حال حاضر چندین ناوچه تندرو در خلیج فارس دارد که از تندروترین ناوچه هاى موجود در منطقه به شمار مى آیند.

همچنین گزارش شده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامى در صدد توسعه و به خدمت گرفتن قایق هاى بدون سرنشین نیز بوده است.

در چارچوب تغییر ساختار نیروهاى دریایى ایران که از سال ۲۰۰۷ آغاز شده است، نیروى دریایى ارتش جمهورى اسلامى ناوها و ناوچه هاى خود را در دریاى عمان مستقر کرده و مسئولیت تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را به سپاه واگذار کرده است.

گزارش سرویس اطلاعاتى نیروى دریایى ارتش آمریکا از وضعیت نیروهاى دریایى ایران در حالى منتشر شده است که تنش ها میان جمهورى اسلامى و کشورهاى غربى بر سر پرونده هسته اى تهران بالا گرفته است.

دولت ایران در واکنش به قطعنامه تازه شوراى حکام آژانس بین المللى انرژى اتمى اعلام کرده است که ۱۰ مرکز دیگر غنى سازى اورانیوم در مقیاس تاسیسات نظنز احداث خواهد کرد.

در گزارش سرویس اطلاعاتى نیروى دریایى ایالات متحده درباره وضعیت یگانه اى دریایى ایران به سخنان تهدیدآمیز برخى از مقام هاى ایرانى در خصوص بستن تنگه هرمز نیز اشاره شده است.

تنگه هرمز که خلیج فارس را به دریاى عمان متصل مى کند، نقش مهمى در انتقال نفت به بازارهاى جهانى از حوزه خلیج فارس ایفا مى کند و حدود ۳۰ درصد از نفت مورد نیاز جهان از این تنگه عبور مى کند.

در گزارش سرویس اطلاعاتى ارتش آمریکا با اشاره به تهدید مقام هاى ایرانى به بستن تنگه هرمز آمده است که هر چند این اقدام مى تواند از نظر اقتصادى براى خود ایران بسیار گران تمام شود، با این حال «ایجاد اختلال در ترافیک دریایى یا تهدید به انجام آن از سوى ایران» مى تواند همانند ابزارى کارآمد براى ایران عمل کند.

در بخش دیگرى از این گزارش به مقایسه وضعیت نیروى دریایى ارتش جمهورى اسلامى و سپاه پاسداران پرداخته شده و آمده است در حالى که نیروى دریایى ارتش به طور سنتى با استفاده از ناوهاى جنگى بزرگ در آب هاى آزاد مانند دریاى عمان سرگرم انجام «ماموریت طبیعى» خود در «دور نگاه داشتن دشمن از آب هاى ایران» است، یگان هاى دریایى سپاه با استفاده از ناوچه هاى کوچک و تندرو مهارت بیشترى در جنگ هاى نامتقارن کسب کرده است.

سرویس اطلاعاتى نیروى دریایى ارتش آمریکا با اشاره به این که سپاه پاسداران در مقایسه با ارتش ایران از حمایت مالى و سیاسى بیشترى از سوى رهبران ایران برخوردار است، نتیجه گیرى کرده است که تجهیز یگان هاى دریایى سپاه به تجهیزات مدرن ساخت چین، ایتالیا و کره شمالى به تقویت توان رزمى این نیرو منجر شده است.

No comments:

Post a Comment

درخواست صدور حکم بازداشت بین المللی برای خامنه ای

Image and video hosting by TinyPic