Thursday, August 26, 2010
دختر زهرا بهرامی: مادرم را نجات دهید
روز شنبه ششم شهریور، زهرا بهرامی، هلندی ایرانیتبار، در شعبه 15 دادگاه انقلاب محاکمه خواهد شد. قاضی صلواتی، رئیس دادگاه، بطور شفاهی به زهرا بهرامی گفته است که وی به اعدام یا حبس اید محکوم خواهد شد. بنفشه عرفانی، دختر زهرا بهرامی، در مصاحبه با تلوبزیون هلند از سازمانهای مدافع حقوق بشر و دولت هلند خواست اجازه ندهند مادرش به جرم گناهان ناکرده محاکمه و اعدام شود.
زهرا بهرامی، 45 ساله و دارای دو فرزند، حدود بیست سال پیش به هلند آمد. او دارای تابعیت هلندی است. رقصنده است و در سالهای اخیر در انگلستان زندگی میکرده است. وی که برای دیدار فرزندش به ایران سفر کرده بود، همانند هزاران ایرانی دیگر در تظاهرات روز عاشورا شرکت داشت و روز 27 دسامبر سال 2009، چند روز پس از تظاهرات، در اتومبیلی همراه سه تن دیگر در تهران در حرکت بود که توسط ماموران دستگیر شد. ابتدا به زندان اوین و سپس به گوهردشت منتقل شد و پس از مدتی مجددا از زندان اوین سر درآورد.
مدتهای طولانی در سلول انفرادی نگهداشته شد. در تمام این مدت از ملاقات با خانوادهاش محروم بود و تنها چند بار اجازه یافت به مدت چند دقیقه با خانوادهاش تلفنی صحبت کند. به خانوادهاش هشدار دادند که اطلاعرسانی دربارهی پروندهی او وضعاش را وخیمتر میکند. داشتن وکیل نیز، تا چند روز پیش، از او دریغ شده بود. شکنجههای جسمی و روانی، انزوای تحمیل شده، نداشتن وکیل و حیلهگری بازجویان سبب شد به نمایش تلویزیونی وزارت اطلاعات تن دردهد. در تلویزیون ظاهر شد و "اعتراف" کرد که او و سه مرد همراهش، سازمانیافته، با برنامه و برای ضربه زدن به رژیم به تظاهرات اعزام شدهبودند و سلاح سرد حمل میکردهاند. قاضی دادگاه به او وعده داده بود که انجام مصاحبه تلویزیونی و "اعتراف به جرائم" پروندهاش را سبکتر میکند. اما این اعترافات علیه وی به کار گرفته شد. به بند 209 زندان اوین منتقل شد و بیش از سه ماه در سلول انفرادی بسر برد.
خبرگزاری فعالان حقوق بشر در ایران طی ماههای اخیر بارها در بارهی او خبر رسانی کرد. نام زهرا بهرامی به جزئی ثابت در گزارشهای ماهانه نقض حقوق بشر تبدیل شد. هرانا چند گزارش مستقل نیز در بارهی وضعیت وخیم جسمی و روانی او منتشر نمود. در این گزارشات آمده بود که بازجویان وزارت اطلاعات با شکنجه های جسمی وروحی و با دادن وعده آزادی او را وادار به اعترافات تلویزیونی کرده اند. در اعترافات تلویزیونی بازجویان وزارت اطلاعات او را سارا نامیده و با لحن توهینآمیزی به او رقاصه اطلاق میکردند. وی وادار شد در مقابل دوربین تلویزیون که بگوید با انجمن پادشاهی و سازمان مجاهدین خلق در ارتباط بوده است و اتهامات دروغین متعدد دیگر را بر عهده بگیرد.
حدود یک ماه و نیم پیش باز فعالان حقوق بشر گزارش کردند که در طی هفتههای اخیر وضعیت جسمی او حاد شده است .چهرۀ او متورم گشته و جوشهای عفونی و زخمهای زیادی بر چهرهاش عیان است . او هم همچنین از ناراحتی حاد ریه رنج میبرد و دچار افسردگی شدیدی است.
سرانجام پس از هشت ماه به سر بردن در زندان، روز چهارشنبهی هفته گذشته قاضی صلواتی رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب بصورت شفاهی به زهرا بهرامی گفت که به اتهام عضویت در انجمن پادشاهی و محاربه به اعدام و یا حبس ابد محکوم خواهد شد.
دختر زهرا بهرامی: مادر من مانند سایرین در تظاهرات شرکت کرده بود
طی روزهای اخیر رسانههای هلندی به خبررسانی در رابطه با پرونده زهرا بهرامی پرداختهاند. با طرح شدن پروندهی وی در رسانهها، اتهام جدیدی به اتهامات قبلی او افزوده شد: همراه داشتن نیم کیلو کوکائین به هنگام بازداشت!
توماس اردبرینک، خبرنگار هلندی ساکن ایران، در گزارشی که روز سهشنبه برای رسانههای هلندی ارسال کرد نوشت که نسرین ستوده وکالت زهرا بهرامی را برعهده گرفته است. وی هنوز اجازه نیافته پروندهی موکلش را رویت کند و تنها یک تماس تلفنی با او داشته است. به گفتهی نسرین ستوده، اتهام زهرا بهرامی عضویت در انجمن پادشاهی ایران و بهمراه داشتن نیم کیلو کوکائین به هنگام دستگیری است. ستوده تاکید میکند که ترکیب اتهاماتی که به موکلش زده شده، جرم محاربه و در عین حال قاچاق مواد مخدر، پروندهی او را پیچیده کرده است. از این گذشته، بهرامی قرار است در شعبه 15 دادگاه انقلاب محاکمه شود که پیش از این در ژانویه سال جاری برای دو مرد که به عضویت در انجمن پادشاهی ایران متهم بودند، حکم اعدام صادر کرده است.
رادیو و تلویزیون هلند نیز در این باره به اطلاعرسانی پرداخته اند. از جمله برنامهی "نوفا" سهشنبه شب گزارشی را در بارهی او پخش کرد. در این گزارش نماینده سازمان عفو بینالملل در آمستردام، وزیر خارجه هلند، و یکی از دوستان هلندی زهرا بهرامی شرکت داشتند. نماینده سازمان عفو بینالملل و وزیر خارجه هلند در رابطه با روند پیگیری پرونده زهرا بهرامی توضیح دادند. فرهاخن، وزیر خارجه، از جمله گفت مشکل اساسی ما این است که دولت ایران تابعیت هلندی زهرا بهرامی را به رسمیت نمیشناسد و در نتیجه سفارت هلند در ایران نمیتواند کمکهایی را که بطور معمول برای شهروندان هلندی درنظر گرفته شده است، در اختیار او قراردهد. وی افزود: علاوه بر زهرا بهرامی، 4 هلندی- ایرانی دیگر نیز به دلایل مشابهی در ایران در زندان به سر میبرند. سه تن از این چهار تن متهم به ارتباط با اپوزیسیون ایران هستند و یکی از آنان همانند زهرا بهرامی پس از انتخابات دستگیر شده است.
بنفشه عرفانی، دختر زهرا بهرامی، نیز یکی از مصاحبهشوندگان این برنامه بود. وی گفت مادر من مانند سایرین در تظاهرات شرکت کرده بود. او با رسانههای فارسیزبان در خارج تماس گرفته بود، اما من مطمئنم که او عضو هیچ گروه سیاسی نبود. بنفشه عرفانی از دولت هلند و از سازمانهای مدافع حقوق بشر درخواست کمک کرد و افزود ما اینجا تحت سرکوب هستیم و دستمان به جایی بند نیست.
فراکسیون حزب سبزهای هلند در مجلس این کشور نیز با طرح 7 سوال از وزیر خارجه، خواهان اطلاع از اقدامات وزارت خارجه د ررابطه با پرونده زهرا بهرامی شد
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment