Monday, February 15, 2010
وضعیت حقوق بشر در ایران بررسی شد | تکمیلی
اجلاس دورهای شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سوئیس، امروز دوشنبه، وضعیت حقوق بشر در ایران را مورد بحث و بررسی قرار داد.
خبرگزاری هرانا- این اجلاس امروز دوشنبه در ژنو سوئیس و با حضور محمدجواد لاریجانی، رئیس هیات ایرانی شرکتکننده در این اجلاس برگزار گردید و وضعیت حقوق بشر در ایران بررسی شد.
به گزارش رادیو زمانه، در اجلاس دورهای شورای حقوق بشر سازمان ملل، نمایندگان بریتانیا و فرانسه خواستار انجام تحقیقی بینالمللی در خصوص خشونتهای پس از انتخابات در ایران شدند.
نماینده بریتانیا از مقامهای جمهوری اسلامی خواست که از بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل برای سفر به ایران به منظور انجام تحقیق در خصوص خشونتهای پس از انتخابات و بررسی وضعیت حقوق بشر در این کشور، دعوت به عمل آورند.
نماینده فرانسه نیز به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، از مقامهای ایران خواست که به درخواستهای جهانی برای پایان سرکوب معترضان در خیابانها و بازداشت فعالان سیاسی توجه کنند.
نمایندگان استرالیا، اسپانیا، جمهوری چک، اتریش و هلند نیز با انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران، خواستار اعزام گزارشگر ویژه به منظور بررسی وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری شدند.
نماینده آمریکا هم در سخنانی، سرکوب و شکنجه معترضان به نتیجه انتخابات، تحدید آزادی بیان و مطبوعات و دستگیری روزنامهنگاران، فعالان سیاسی و مدنی در این کشور را محکوم کرد، اما در خصوص لزوم انجام تحقیق بینالمللی در این باره، مطلبی مطرح نکرد. انتقاد از وضعیت اقلیتهای قومی و مذهبی به خصوص بهائیان، از دیگر محورهای سخنان نماینده آمریکا بود.
نماینده کانادا هم طی سخنانی، از «شکنجه، قتل، و آزار و اذیت» معترضان در ایران به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار پایان دادن به خشونتهای دولتی علیه آنها شد.
نماینده اسلوانی نیز با انتقاد از نقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران، خواستار پایان دادن به اعدامها به خصوص اعدام نوجوانان در جمهوری اسلامی شد.
گزارشها حاکی است که نماینده اسرائیل در این اجلاس هم گفت که «زنان و اقلیتهای مذهبی در ایران مورد تبعیض قرار میگیرند و آزادیهای مذهبی و بیان، در جمهوری اسلامی وجود ندارد.»
او همچنین خطاب به هیات ایرانی اظهار داشت: «به جریان نفرت پایان دهید». وی در عین حال خواستار پاسخگویی ایران در خصوص «اعدام نوجوانان، شکنجه، قوانین تبعیضآمیز علیه زنان و فشار علیه اقلیتهای مذهبی» شد.
نمایندگان ایرلند، لوگزامبورگ، ژاپن، نیوزیلند، مکزیک، اسلواکی، دانمارک و رومانی هم از جمله کشورهایی بودند که در سخنان خود از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرده و خواستار پیوستن ایران به کنواسیون منع شکنجه شدند.
در ادامه این جلسه سه ساعته، نمایندگان کشورهای نیکاراگوئه، بزریل، لبنان، ونزوئلا، بحرین، الجزایر، قطر، قزاقستان، هند، سریلانکا، سودان، چین، زیمباوه، بولیوی، کویت و ویتنام نیز از گزارش ایران در مورد وضعیت حقوق بشر در این کشور استقبال کردند.
نماینده زیمباوه طی سخنانی گفت که «ما بسیار متاسفیم که مسئله حقوق بشر ایران سیاسی شده است.» این نماینده افزود که «ایران به خاطر وضعیت حقوق بشر خودش، باید تقدیر شود.»
اظهارات محمدجواد لاریجانی
محمدجواد لاریجانی، رئیس هیات ایرانی شرکت کننده در این نشست نیز گفت که برخی اظهارنظرها درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی «تند» بود.
لاریجانی افزود که «هیچ فرد بهایی در ایران به صرف بهایی بودن محاکمه نشده است.»
نماینده ایران اظهار داشت: «کسانی که اینقدر در مورد بهاییها حساس هستند، کاش نسبت به کودکان غزه و فلسطینی هم حساس بودند.»
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با دفاع از وضعیت حقوق بشر در ایران گفت که جمهوری اسلامی یکی از کشورهای «دموکراتیک» در منطقه است.
وی ادامه داد که ایران «پایبند به اصول حقوق بشر و تعهدات بینالمللی خود در این زمینه است» و اظهارات کشورهای غربی در این خصوص را همچون اظهارنظرها درباره پرونده اتمیاش، «سیاسی» میداند.
لاریجانی برخی کشورهای معترض به وضعیت حقوق بشر در ایران را متهم به اتخاذ «سیاستهای دوگانه» کرد.
وی با انتقاد از کشورهای غربی که با «معیارهای فرهنگی خود» درباره وضعیت حقوق بشر در ایران موضعگیری میکنند، اظهار داشت: «راههای دیگری هم برای زندگی وجود دارند. این شعاری است که ما در ایران داریم.»
لاریجانی همچنین افزود که جمهوری اسلامی از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل و سایر گزارشگران دعوت کرده که برای بررسی وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی به ایران سفر کنند.
هیات ایرانی قرار است به صورت غیررسمی، روز چهارشنبه پاسخ خود در مورد سئوالات مطرح شده در این نشست را ارائه کند.
منبع خبر :
http://www.hra-news.org/news/12986.aspx
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment