Monday, January 4, 2010

متن نامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سالگرد انحلال این تشکل به فراکسیون دانشگاهیان مجلس


سه شنبه، ۱۵ دي، ۱۳۸۸

در 15 آذرماه سال گذشته و یک روز قبل از روز دانشجو فراكسيون دانشگاهيان مجلس، طی اطلاعیه‏ای، ضمن بزرگداشت روز دانشجو، اعلام نمود که «هيچكس حق ندارد مانع فعاليت‌هاي قانونی تشكل‌هاي دانشجويي گردد».



به گزارش خبرنامه امیرکبیر این فراکسیون در ادامه اطلاعیه خود ادعا کرده بود که «كميته دانشجويي فراكسيون دانشگاهيان خانه ملت آمادگي دارد تا هرگونه تخلف از ضوابط قانوني مربوط به فعاليت‌هاي آزاد دانشجويي را پيگيري نموده و بر اساس نظارت قانوني نمايندگان با آن برخورد نمايد. لذا تمامي دانشجويان و تشكل‌هاي دانشجويي در سراسر كشور مي‌توانند موارد مذكور را جهت پيگيري قانونمند به اين كميته گزارش نمايند.»


در 15 دیماه سال گذشته، مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با نقض موارد متعدد آئین‏نامه تشکل‏های اسلامی دانشگاهیان راساً اقدام به برگزاری انتخابات انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی با همکاری نیروهای حراست دانشگاه نموده و دفتر آن را نیز شبانه مورد دستبرد قرار داد و چند روز بعد طی روزهای تاسوعا و عاشورا دفاتر انجمن اسلامی سایر دانشکده‏ها را نیز مورد دستبرد قرار داده و پلمپ نمود.


انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی نامه‏ای به فراکسیون دانشگاهيان مجلس با تشریح روند غیرقانونی انجام گرفته در این دانشگاه در قبال این تشکل و موارد متعدد نقض قانون توسط مدیریت دانشگاه، ضمن تأکید بر قانونی بودن انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرده که انجمن ساخته دست مدیران دانشگاه جعلی و غیرقانونی می باشد.


این تشکل همچنین اعلام نموده که در صورتی که اراده‏ای برای احقاق حقوق تشکل‏های دانشجویی و رسیدگی بی‏طرفانه به دادخواهی اعضای این تشکل در آن فراکسیون وجود داشته باشد، حاضر است در جلسه‏ای نیز مدارک و مستندات خود را ارائه دهد.


متن کامل این نامه به این شرح است:


بسمه تعالی
تاریخ: 1388/10/15


فراكسيون محترم دانشگاهيان مجلس شورای اسلامی


با سلام

در تاریخ 15 آذرماه 1387 به مناسبت روز دانشجو آن فراکسیون محترم اطلاعیه‏ای را منتشر کرد. در آن اطلاعیه بر این نکته تأکید کرده بودید که «هيچكس حق ندارد مانع فعاليت‌هاي قانونی تشكل‌هاي دانشجويي گردد» و نیز اينكه، «كميته دانشجويي فراكسيون دانشگاهيان خانه ملت آمادگي دارد تا هرگونه تخلف از ضوابط قانوني مربوط به فعاليت‌هاي آزاد دانشجويي را پيگيري نموده و بر اساس نظارت قانوني نمايندگان با آن برخورد نمايد. لذا تمامي دانشجويان و تشكل‌هاي دانشجويي در سراسر كشور مي‌توانند موارد مذكور را جهت پيگيري قانونمند به اين كميته گزارش نمايند». در این راستا بر آن شدیم تا با ارسال این نامه، به موارد متعدد نقض آئین‏نامه تشکل‏های اسلامی، مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی، توسط مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به دنبال آن انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز منحل شد و جای آنرا یک تشکل فرمایشی و ساخته دست مدیریت دانشگاه گرفت، اشاره کنیم. و اگر حقیقتاً اراده‏ای جهت رسیدگی بی‏طرفانه به دادخواهی اعضای این تشکل وجود داشته باشد، حاضریم در جلسه‏ای نیز مدارک و مستندات خود را ارائه دهیم.


در تاریخ 10 دیماه 1387، هیئت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اطلاعیه‏ای را در دانشکده پزشکی مبنی بر برگزاری انتخابات مجدد انجمن اسلامی دانشجویان این دانشکده در تاریخ 15دیماه، منتشر کرد.


در انتشار این اطلاعیه، موارد متعددی از نقض صریح مواد آئین‏نامه‏ تشکل‏های اسلامی صورت گرفته بود. شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز و انجمن های اسلامی دانشکده‏های زیرمجموعه این تشکل، طی نامه‏ای در تاریخ 10 دیماه87 به هیئت نظارت این موارد را به صورت مستدل و مستند اعلام نموده و ضمن غیرقانونی خواندن این اقدامات خواستار پایان دادن به این روند غیرقانونی گردید. مواردی که در این نامه به آن پرداخته شد به شرح ذیل می باشد:


1- انتخابات انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی در خردادماه سال 87 و با حضور نماینده هیئت نظارت دانشگاه برگزار شد. در دستورالعمل اجرایی آئین‏نامه تشکل‏های اسلامی، برگزاری مجدد انتخابات تنها در صورتی پیش‏بینی شده است که رأی به ابطال انتخابات داده شود. از دیگرسو، طبق بند 3 ماده 21 دستورالعمل اجرایی، شکایت درباره نحوه برگزاری انتخابات حداکثر تا 15روز پس از اعلام نتایج انتخابات توسط تشکل، قابل طرح و رسیدگی است. علاوه بر این، حتی اگر شکایتی در موعد قانونی انجام شده بود، رسیدگی به تخلفات انتخاباتی طبق بند 4 ماده 21 دستورالعمل اجرایی، رئیس هیئت نظارت موظف است پس از دریافت شکایت، تشکل موردنظر را با ابلاغ کتبی مطلع نموده و زمان تشکیل جلسه رسیدگی را حداقل یک هفته قبل از رسیدگی شکایت، به تشکل کتباً اعلام نماید. طبق ماده 14 دستورالعمل اجرایی، پس از تشکیل جلسه رسیدگی در حضور هیئت منصفه، شکایت قرائت و دفاعیات نماینده تشکل استماع می‏شود، که هیچکدام از مراحل ذکرشده در این بند طی نشده است. پیشتر از همه این مسائل اینکه، شش ماه پس از برگزاری انتخابات، طرح شکایت وجاهت قانونی ندارد.


2- اطلاعیه نصب شده توسط هیئت نظارت در دانشکده پزشکی، حاکی از آن بود که هیئت نظارت خود برگزار کننده انتخابات است. این درحالی است که طبق بند 2-د ماده 4 آئین‎نامه، و نیز بند 1 ماده 7 دستورالعمل اجرایی، هیئت نظارت دانشگاه، وظیفه نظارت بر حسن اجرای انتخابات را بر عهده دارد و برگزاری انتخابات در صلاحیت آن هیئت نیست. لذا برگزارکننده انتخابات (اعم از ثبت‏نام، رأی‏گیری و ...) همواره خود تشکل است.


3- هیئت نظارت دانشگاه در تاریخ 4 خردادماه 1387، طی نامه‏ای به این مجموعه که تا آن تاریخ با نام «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه‏های شیراز و علوم پزشکی» فعالیت می‏کرد اعلام کرد که این نام غیرقانونی است و انجمن اسلامی دانشکده‏ها می‏توانند در قالب «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز» فعالیت نمایند. انجمن اسلامی دانشکده توانبخشی شیراز (که خود را انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی می داند!) شکایتی را نسبت به این حکم در تاریخ 22 خردادماه (طبق اعلام هیئت نظارت) تحویل هیئت نظارت داد. اگر اعتراضی نسبت به این رأی وجود داشت، طبق ماده 19 آئین‏نامه اجرایی، ظرف مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ حکم فرصت بوده است. پرواضح است صرفنظر از صحت ادعای انجمن اسلامی توانبخشی، شکایت در فرصت قانونی صورت نگرفته است. بنابراین حکم صادره در تاریخ 4 خردادماه 1387، قطعی و لازم‏الاجرا است. شایان ذکر است، دبیر انجمن دانشکده توانبخشی، خود عضو هیئت منصفه دانشگاه بوده و بنابراین پس از صدور رأی و قبل از ابلاغ حکم به تشکل ما، در جریان رأی صادره بوده است.


4- طبق ماده 20 دستورالعمل اجرایی، مرجع تجدیدنظر در آرای هیئت نظارت دانشگاه، هیئت نظارت مرکزی می‏باشد و اگر شکایتی نسبت به رأی صادره توسط هیئت نظارت دانشگاه وجود داشته است، هیئت نظارت دانشگاه باید طبق ماده 19، پرونده را برای هیئت نظارت مرکزی ارسال می نموده است و هیئت نظارت دانشگاه خود جایگاهی برای بررسی این قضیه ندارد. در ضمن متذکر می‏شویم که دو نامه‏ای که هیئت نظارت دانشگاه مدعی می‏شود تحویل انجمن اسلامی شده است و انجمن را در جریان شکایت گذاشته‏اند، هیچگاه بدست این تشکل نرسیده است (نامه‏های به شماره 638/هـ/220 مورخ 1387/5/6 و 647/هـ/220 مورخ 1387/6/6). تنها نامه‏ای به شماره 9/01/1006/پ/87 به تاریخ 1387/7/23 تحویل شخص آقای امیریان، دبیر سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی، داده شد که از طرف هیئت نظارت دانشگاه نبوده و قائم مقام ریاست دانشگاه، آقای دکتر فتاحی، آنرا امضا زده بودند. بنابراین، این نامه فاقد وجاهت قانونی بوده است و از آقای امیریان خواسته شد که این مسئله را به اطلاع ریاست دانشگاه برساند.


5- حتی بر فرض تحویل نامه 638/هـ/220 مورخ 1387/5/6، این نامه هیچگونه وجاهت قانونی ندارد. زیرا همانگونه که ذکر شد، اول اینکه اعتراض انجمن اسلامی توانبخشی در فرصت قانونی صورت نگرفته است، دوم اینکه حتی اگر شکایتی در فرصت قانونی صورت می گرفت باید برای بررسی به هیئت نظارت مرکزی فرستاده می شد. سوم اینکه حتی اگر بر فرض محال هیئت نظارت دانشگاه، خود جایگاه بررسی داشت، باید اقدام به تشکیل هیئت منصفه می‏نمود و شکایت به تشکل ارسال می‏شد و فرصت قانونی 7 روزه برای دفاع و حضور در جلسه بررسی شکایت فراهم می‏گردید نه اینکه به صرف شکایت انجمن اسلامی دانشکده توانبخشی، بدون گذراندن هیچ مرحله قانونی، چنین نامه‏ای ارسال می‏شد. چهارم، در این نامه ذکر شده بود که هیئت نظارت دانشگاه، نامه دفتر تحکیم وحدت (طیف شیراز) را ملاک صدور نامه خود قرار داده است که این نیز هیچ وجاهت قانونی ندارد زیرا دفتر تحکیم وحدت (طیف شیراز یا هر طیف دیگری) دارای صلاحیت قانونی تعریف شده برای قانونی یا غیرقانونی دانستن فعالیت گروه دیگری نیست. جای تعجب است که هیئت نظارت دانشگاه چگونه این نامه را ملاک رأی قرار داده است. در مورد نامه 647/هـ/220 مورخ 1387/6/6 نیز به فرض تحویل نامه، علاوه بر صادق بودن موارد مطروحه در همین بند در مورد آن، باید افزود که طبق تبصره بند14 ماده 5، جهت انطباق اساسنامه، 3 ماه به تشکل فرصت داده می شود. در صورتی که در این نامه تنها 13 روز به انجمن اسلامی فرصت داده شده است که اساسنامه خود را منطبق کند. ضمناً اطلاق نام شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به انجمن اسلامی یک دانشکده (دانشکده توانبخشی) توسط هیئت نظارت دانشگاه، اقدامی تعجب برانگیز است و اصل بی‏طرفی هیئت نظارت را با تردیدی جدی مواجه می‏کند، چراکه مفهوم واقعی شورای مرکزی انجمن، متشکل بودن از انجمن دانشکده‏هاست و نه انجمن یک دانشکده.


با وجود اعلام همه این موارد نقض آیین نامه طی نامه ذکر شده و اطلاعیه‏ها، نامه‏ها و بیانیه‏های بعدی انجمن اسلامی، نه تنها هیچ پاسخی از جانب هیئت نظارت به انجمن داده نشد، بلکه این هیئت در تاریخ 15 دیماه راساً اقدام به برگزاری انتخابات با همکاری نیروهای حراست دانشگاه نمود. شایان ذکر است که همین انتخابات غیرقانونی نیز با انصراف 5 نفر از 11 کاندیدا از رسمیت افتاد (بر روی هر تعرفه نام 7 کاندیدا نوشته می‏شد و 2 نفر نیز علی‏البدل بودند؛ بنابراین برای اینکه انتخابات رسمی باشد حداقل 10 کاندیدا لازم بود). در این روز دانشجویان معترض به انتخابات فرمایشی از سوی نیروهای حراست مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند. در این روز حداکثر 30 نفر از دانشجویان در انتخابات شرکت کردند. با این وجود و با کمال تعجب فردای آن روز هیئت نظارت لیستی را تحت عنوان اعضای انجمن اعلام نمود! شب همان روز دفتر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پزشکی مورد هجوم نیروهای حراست قرار گرفته و اموال آن به مکان نامعلومی برده شد. چند روز بعد حراست با استفاده از تعطیلات تاسوعا و عاشورا و عدم حضور دانشجویان، در اقدام غیرقانونی دیگری دفاتر انجمن اسلامی سایر دانشکده‏ها را نیز مورد دستبرد قرار داده و آنها را نیز پلمپ نمود. پس از آن شش تن از اعضای انجمن اسلامی به دانشگاه ممنوع‏الورود و به کمیته انضباطی احضار شدند. در همین ایام دبیر هیئت نظارت دانشگاه طی مصاحبه‏ای با خبرگزاری ایسنا شاخه فارس، اظهارات متعدد خلاف واقعی در توجیه برگزاری انتخابات توسط هیئت نظارت عنوان نمود. روابط عمومی شورای مرکزی انجمن اسلامی، طی جوابیه‏ای به این اظهارات پاسخ داده و مدارک کتبی خود را نیز دال بر غیر واقع بودن این اظهارات به همراه جوابیه به خبرگزاری ارائه نمود. اما ریاست دانشگاه تاب این جوابیه روشنگرانه را هم نیاورد و در عرض چند ساعت خبرگزاری را مجبور به حذف جوابیه از روی خروجی خود نمود. متأسفانه ریاست دانشگاه برای حذف این تشکل منتقد قانون را کاملاً زیر پا گذاشته و اندک نیازی نیز به حفظ ظاهر قانونی احساس ننمود.


در پایان ضمن تأکید بر قانونی بودن انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اعلام می‏داریم که انجمن ساخته دست مدیران دانشگاه جعلی و غیرقانونی می باشد و از آن فراکسیون محترم تقاضا داریم که به این موضوع رسیدگی نموده و مجدداً اعلام می داریم که در صورتی که اراده‏ای برای احقاق حقوق تشکل‏های دانشجویی و رسیدگی بی‏طرفانه به دادخواهی اعضای این تشکل در آن فراکسیون وجود داشته باشد، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز حاضر است در جلسه‏ ای به صورت حضوری مدارک و مستندات خود را ارائه نماید.

No comments:

Post a Comment

درخواست صدور حکم بازداشت بین المللی برای خامنه ای

Image and video hosting by TinyPic